2020. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

15 perc és kész? Villámtöltéssel csábítana az új Hyundai 45

Néhány hónapon belül elindulhat a Hyundai 45 európai értékesítése, legalábbis erről posztolt a közösségi oldalán az Auto Sangl. Kiderült az is, hogy a leendő tulajdonosok – elméletileg – negyed óra alatt feltankolhatják majd járgányukat. 

Az elektromos hajtáslánc specifikációiról egyelőre semmi hivatalosat nem tudunk: az Auto Motor und Sport német autós magazin cikke szerint 64 kWh-s aksi kerül a villanyautóba, ami 450 kilométeres hatótávhoz elegendő.

Az Auto Sangl ezzel szemben úgy tudja, hogy a jármű 58 és 73 kWh kapacitású akkumulátorral érkezik, de várható hatótávot nem említ. A villanyautosok.hu  tavaly már beszámolt arról, hogy az E-GMP (Electric-Global Modular Platform) dedikált elektromos padlólemezzel bevezetik a 800V-os technológiát a Hyundai (és a Kia) villanyautóiba, ezt pedig a kereskedés bejegyzése is alátámasztja: a 45 állítólag

200 kW-os DC villámtöltési teljesítménnyel érkezik, így alig 15 perc alatt feltölthető 80 százalékra.

Fotó: Hyundai
Neked ajánljuk
2022-ig adómentesen lehet Kínában villanyautót vásárolni Az EU-ban Magyarországon nőtt a leginkább az alternatív hajtású járművek részaránya Itt a Tesla kabrió Összefogás a digitális oktatásért A zöldmegújulás a munkanélküliség kezelésében is segíthet?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam