2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vártnál gyorsabban lehet feltankolni a villanyos Mustangot

Ismét felhívta magára a figyelmet a Mustang Mach-E. A csúcskategóriás villanyautó ezúttal azzal került reflektorfénybe, hogy a valós teszteken majdnem 30 százalékkal gyorsabb töltést produkált a járgány nagyobb akkumulátoros, hátsókerék-meghajtású változata, mint a korábbi szimulációs becslések során. 

A legújabb adatok szerint a 98,8 kWh kapacitású akkumulátorral felszerelt villanyautó

10 perc alatt mintegy 119 kilométernyi hatótávra elegendő elektromosságot tud felvenni az IONITY töltőhálózat 150-350 kW teljesítményű töltőoszlopain,

ami 26 kilométerrel több, mint amit a Ford idáig hangoztatott.

Forrás: Ford

A nagyobb aksis összkerékmeghajtású verzió átlagosan 107 kilométernyi hatótávot szed magára 10 perc leforgása alatt. Mindkét típusnak körülbelül 45 percre van szüksége egy 10 és 80 százalék közötti töltéshez. A kisebbik, 75,7 kWh kapacitással bíró akkumulátornál ugyanennyi idő alatt 91 (RWD) és 85 (AWD) kilométert ad a várható hatótávjához az autó, 38 perces töltési idővel 10 és 80% között a WLTP szerint.

A Ford azért kiemelte, hogy ezek a számok a töltés első tíz percére vonatkoznak, azt viszont nem tudjuk, hogy hány százalékos töltöttségnél kell rácsatlakoztatnunk a villanyos Mustangot a töltőoszlopra ahhoz, hogy hasonló eredményeket kapjunk. 

Neked ajánljuk
Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók A legkevesebb energiából a legmesszebbre akar jutni a Mercedes-Benz Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam