2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb villanyautó a láthatáron

A hivatalos premier előtt, a kínai kormánynak benyújtott dokumentumokból kiszivároghattak a BYD legújabb villanyautójának adatai, melyet a helyi hírportálok Song Plus EV néven emlegetnek. A járgányról azt beszélik, hogy szuperakkuval és kedvező árral csábítja majd az érdeklődőket. 

4,71 méteres hosszával, 1,89 méteres szélességével, 1,68 méteres magasságával, valamint 2,77 méteres tengelytávjával a jármű kicsit nagyobb, mint a tavaly óta piacon lévő Song Pro EV sportterepjáró, ám ránézésre sokkal inkább köthető a Kínában júniusban megjelenő Han EV szedánhoz – írja a villanyautosok.hu.

Fotó: BYD

A villanymotor ugyanúgy 120 és 135 kW-os opcióként választható, mint a Song Pro EV esetében, akkumulátorból viszont a legjobbat kapja a Plus EV:

állítólag ez lesz a BYD második modellje a Han EV után.

A Blade Battery a Han EV hatótávját 600 km fölé emeli (az NEDC szerint), a Song Plus EV-ben pedig 500 kilométer körüli hatótávolságra számíthatunk.

A BYD bejelentette, hogy az európai személyautó-piacra való belépését követően a Han EV is elérhetővé válik, várhatóan 45 000 euró körül alakul az indulóár. 

Neked ajánljuk
Videó: így készülnek a Teslák Idehaza 4 nap alatt elkapkodták a Volkswagen e-UP-ot Villanyautóként születtek újjá a Rolls-Royce oldtimerei Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam