2020. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb villanyautó a láthatáron

A hivatalos premier előtt, a kínai kormánynak benyújtott dokumentumokból kiszivároghattak a BYD legújabb villanyautójának adatai, melyet a helyi hírportálok Song Plus EV néven emlegetnek. A járgányról azt beszélik, hogy szuperakkuval és kedvező árral csábítja majd az érdeklődőket. 

4,71 méteres hosszával, 1,89 méteres szélességével, 1,68 méteres magasságával, valamint 2,77 méteres tengelytávjával a jármű kicsit nagyobb, mint a tavaly óta piacon lévő Song Pro EV sportterepjáró, ám ránézésre sokkal inkább köthető a Kínában júniusban megjelenő Han EV szedánhoz – írja a villanyautosok.hu.

Fotó: BYD

A villanymotor ugyanúgy 120 és 135 kW-os opcióként választható, mint a Song Pro EV esetében, akkumulátorból viszont a legjobbat kapja a Plus EV:

állítólag ez lesz a BYD második modellje a Han EV után.

A Blade Battery a Han EV hatótávját 600 km fölé emeli (az NEDC szerint), a Song Plus EV-ben pedig 500 kilométer körüli hatótávolságra számíthatunk.

A BYD bejelentette, hogy az európai személyautó-piacra való belépését követően a Han EV is elérhetővé válik, várhatóan 45 000 euró körül alakul az indulóár. 

Neked ajánljuk
2022-ig adómentesen lehet Kínában villanyautót vásárolni Az EU-ban Magyarországon nőtt a leginkább az alternatív hajtású járművek részaránya Itt a Tesla kabrió Sikerülhet egyszerre mentőövet dobni a környezetnek és a gazdaságnak? Eldobott gumikesztyűk és maszkok szennyezik a Földközi-tengert
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam