2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A britek is kevesebbet autóznának

A brit autósok fele úgy gondolja, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésének feloldását követően többet fog gyalogolni. A megkérdezettek 40 százaléka úgy tervezi, hogy ritkábban ül majd autóba – derült ki egy 20 000 résztvevővel készült felmérésből, melyet a BBC publikált.

A lelkesedést a tiszta levegő, az élhetőbb városi lét motiválta. A járvány miatt ugyanis annyira lecsökkent a nagyvárosok levegőszennyezettsége, hogy ezt nemcsak a mérőműszerek, de az emberek szaglószervei is észlelték.

A mérések szerint

a városokban a szennyezés mértéke 17 százalékkal csökkent április elején a koronavírus-vészhelyzet kezdetén.

A csökkenés elsősorban a felszíni közlekedés visszaszorulásának, valamint az áramtermelés és az ipari aktivitás csökkenésének köszönhető, a tanulmányok szerint 43 százalékban ezek voltak a tisztább városi levegő okai. 

Fotó: Shutterstock

A közelmúltban a szigetországban végzett felmérés szerint egyre nő a villanyautózás elfogadottsága is, így van rá remény, hogy aki elgyengül és újra sokat fog autózni, azok egy része elektromos autóra vált, így a tisztább városi levegő hosszabb távon is megmaradhat. 

Neked ajánljuk
Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját Idehaza is rekordot döntöttek az elektromos autók Ismét a miskolci adventi villamos lett Európa legszebbje A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam