2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kínában ismét fellendült az elektromos autók piaca

Kínának lassan sikerül maga mögött hagynia a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeket. Az országban idén áprilisban alig adtak el kevesebb autót, mint tavaly. Az elektromos autók részesedése ugyan csökkent, de így is komoly erősödés tapasztalható az év elejéhez képest.

Az áprilisi autóeladások alapján Kínában helyreállt a rend: mindössze három százalékkal fogyott kevesebb új autó az országban, mint 2019 áprilisában. A pozitív tendencia az elektromos autókra is jellemző, igaz, 29 százalékkal adtak el kevesebb új autót a hónapban az előző évhez képest.

Az elektromos járművek részesedése 4,2 százalék a kínai autópiacon, ez 191 ezer eladott autót jelent 2020-ban. Ebből 61 ezer elektromos autó áprilisban talált gazdára.

Fotó: Shutterstock

Érdekes, de nem a Tesla Model 3 fogyott a legjobban Kínában áprilisban. Ebből a típusból 4312 darabot adtak el, míg a BYD Qin Pro 5096 eladott példánnyal büszkélkedhet. Éves szinten magasan a Tesla Model 3 vezet 21 056 eladott autóval, a BYD Qin második 13 486 darabbal.

Akár áprilist, akár az egész eddigi idei évet nézzük, a GAC Aion S a harmadik legnépszerűbb elektromos autó: áprilisban 3586 darab talált belőle gazdára, míg 2020-ban összesen 10 624 – írja az InsideEVs nyomán a villanyautosok.hu

Neked ajánljuk
Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam