2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Németországban minden benzinkúton kötelező lesz a villanytöltő

Európában egyre vonzóbb a villanyautózás. A támogatások mellett, úgy tűnik, az elektromos töltőpontok növelése is fontos szerepet kap. Németországban például minden benzinkúton kötelező lesz villanytöltőt tartani. 

A töltőhálózat és különösképpen a villámtöltők elérhetősége továbbra is sokakat visszatart a villanyautózástól. (Noha a helyzet folyamatosan és szemmel láthatóan javul hazánkban is). 

A Reuters szerint a most terítéken lévő 130 milliárd eurós német gazdaságélénkítő csomag egyik eleme pont erre nyújthat megoldást, miszerint 

minden német benzinkúton kötelező lesz elektromos töltőpontot üzemeltetni.

Fotó: Shutterstock

Az ötletről már tavaly októberben is lehetett olvasni a német médiában, de úgy tűnik, most a gigantikus mentőcsomag részeként meg is valósul. A részletek még nem ismertek, így nem tudjuk a pontos feltételeket, mint például az előírt töltőoszlopszámot, teljesítményt vagy a telepítési határidőket. Ám a villanyautosok.hu a német Focus magazinra hivatkozva úgy tudja, hogy a német nagykoalíció tervezete lehetővé tenné az olajcégeknek, hogy a költségeket elszámolhassák mint a karbonsemlegesség felé tett beruházást.

Neked ajánljuk
Németországban villámgyorsan kellenek a villámöltők A villanybuszok töltésében remekelhet a Siemens Németország klímapolitikai eszközrendszere Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam