2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Uniós szinten is bőkezű a magyar elektromosautó-vásárlási támogatás

A klímaváltozás elleni harc meghatározó eleme a közlekedés zöldítése. Ezért is fontos, hogy idehaza is inkább a villanyautók uralják az utakat. Várkonyi Gábor autóipari szakújságíró európai uniós szinten is bőkezűnek tartja az elektromosautó-vásárlás magyar támogatását. 

A szakértő az M1 aktuális csatornán emlékeztetett rá, hogy Magyarországon a támogatás sávos beosztású,

a kisebb elektromos autók után maximum 2,5 millió forintos támogatást ad az állam.

Fotó: Shutterstock

A koronavírus-járvány miatt 20 millióval kevesebb autóeladással számolnak a gyártók a világpiacon. Az autóipari cégek emiatt gyárbezárások, komoly leépítések nélkül nem élik túl a következő éveket, a kormányok ezért vásárlást támogató módszerekkel próbálják stabilizálni a gyártók helyzetét – mondta Várkonyi Gábor.

A szakértő arra is rámutatott, hogy a gyártóknak fontos, hogy a kis elektromos autókból minél többet adjanak el, mert ezekkel viszik le a flotta szén-dioxid-kibocsátását, így elkerülhetik, hogy milliárdokat kelljen fizetniük az EU-nak a kvóta túllépése miatt.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Tannistest: idén több mint a fele elektromos 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam