2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már 20 ezer környezetkímélő autó rója a hazai utakat

Májusban a zöldrendszámos autók száma hazánkban elérte a 20 ezret, így kevesebb mint két és fél év alatt több mint négyszeresére nőtt a környezetkímélő autóállomány az országban.

A kizárólag elektromos árammal hajtható autók (5E) száma 9018-ra emelkedett, így az összes autón belül 45,1 százalékra nőtt a legtisztábban üzemeltethető autók aránya, amire 2018 novembere óta nem volt példa. Plugin hibrid (5N és 5P együtt) autóból május végén 10 997-nek volt zöldrendszáma.

Fotó: Shutterstock

Májusban tisztán elektromos autóból mindössze 258 kapott különleges rendszámot, ami 36 százalékkal kevesebb, mint a márciusi adat. 

A zöldrendszámos plugin hibrid állomány 252 darabbal bővült, ami szintén látványos visszaesés a februári 440 darabos növekményhez képest. A visszaesés mögött valószínűleg a koronavírus-járvány miatt sok helyen még fennálló korlátozások állhatnak.

Neked ajánljuk
Tovább nőtt hazánkban az elektromos autók száma Villanybuszokkal gazdagodott Pécs Egyre több kabóca muzsikál az országban Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam