2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

7,2 millió villanyautó közlekedett tavaly a világ útjain

2019-ben robbanásszerűen emelkedett az elektromos és a hibrid meghajtású személyautók száma. Megmutatjuk, a világ mely régiójában hány e-autó közlekedett az utakon tavaly.

A Nemzetközi Energiaügynökség friss jelentése szerint tavaly világszerte összesen 2,1 millió elektromos, illetve hibrid személyautó talált gazdára.Ezzel

a kiugróan magas növekedéssel a környezetbarát járművek globális állománya átlépte a 7,2 milliót.

Az értékesített járművek több mint felét Kínában adták el, míg Európában 560 ezer, az USA-ban pedig 330 ezer járgány talált gazdára.

Forrás: International Energy Agency

Bár az e-autók száma lényegében egy évtized alatt érte el a semmiből a 7,2 milliót, egyelőre továbbra is a hagyományos meghajtások a keresettebbek. A Nemzetközi Energiaügynökség ugyanakkor arra számít, az arányok fokozatosan a villanyautók irányába tolódnak el. 

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó Sikerült megegyezni: nem fektetnek többé külföldön szénerőművekbe a G7 tagjai Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam