2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 640 kilométer a Tesla Model S hatótávja

Elon Musk ismét jó hírekről csicsergett a Twitteren. A Tesla-vezér ezúttal büszkén jelentette be, hogy hivatalosan is a Model S a világ első villanyautója, amely egyetlen feltöltéssel több mint 400 mérföldet képes megtenni. 

A Tesla a Roadster modell kiadása óta vezeti a hosszú hatótávolsággal rendelkező elektromos autók listáját, és minden bizonnyal nem tervez egyhamar lemondani kiemelkedő pozíciójáról.

Muskék ugyanis folyamatosan dolgoznak a hatékonyság növelésén és az akkumulátor technológiáján, hogy elsők maradhassanak. 

Fotó: Shutterstock

Mint kiderült, a márkánál a Model 3 és Model Y megtervezése során szerzett tapasztalatokat felhasználták a Model S és a Model X gyártása alatt, ezzel megtartva a jármű prémiummegjelenését, de a kocsi súlyát mégis csökkentve javítottak a teljesítményen és a hatékonyságon. Emellett egy új típusú kereket is felhasználtak, ami csökkentette az ellenállást, valamint változtattak az olajpumpán, illetve a fékezésen. 

Neked ajánljuk
1,2 millió kilométernél jár a Guinness-rekorder Tesla Ismét rekordot döntött a Tesla Kiderült, hogy mennyibe kerül a legjobb villanyautó Bizonyítékot találtak arra, hogy víz van a Holdon Egy ipari csarnok is lehet fenntartható
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam