2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 640 kilométer a Tesla Model S hatótávja

Elon Musk ismét jó hírekről csicsergett a Twitteren. A Tesla-vezér ezúttal büszkén jelentette be, hogy hivatalosan is a Model S a világ első villanyautója, amely egyetlen feltöltéssel több mint 400 mérföldet képes megtenni. 

A Tesla a Roadster modell kiadása óta vezeti a hosszú hatótávolsággal rendelkező elektromos autók listáját, és minden bizonnyal nem tervez egyhamar lemondani kiemelkedő pozíciójáról.

Muskék ugyanis folyamatosan dolgoznak a hatékonyság növelésén és az akkumulátor technológiáján, hogy elsők maradhassanak. 

Fotó: Shutterstock

Mint kiderült, a márkánál a Model 3 és Model Y megtervezése során szerzett tapasztalatokat felhasználták a Model S és a Model X gyártása alatt, ezzel megtartva a jármű prémiummegjelenését, de a kocsi súlyát mégis csökkentve javítottak a teljesítményen és a hatékonyságon. Emellett egy új típusú kereket is felhasználtak, ami csökkentette az ellenállást, valamint változtattak az olajpumpán, illetve a fékezésen. 

Neked ajánljuk
Használni fogja a visszapillantó fölé szerelt kamerát a Tesla Imádják az elektromos autókat a magyarok A kétirányú töltés első nagyszabású kutatása városi körülmények között Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam