2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nini! Elektromos terepjárót gyártana a Mini

A Mini is próbál új vásárlókat szerezni, és egyből két, terepjáró kialakítású modellen is dolgozni kezdett – ezek gyártása és piaci bevezetése alighanem a legnagyobb változás lesz a brit márka történetében az ezredforduló óta, amikor is a BMW tulajdonába került.

Az Autocar müncheni forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a nagyobbik autó egy belső égésű motorral felszerelt SUV lesz, míg

a kisebbik, inkább crossoveres vonalakat hordozó modell tisztán elektromos meghajtással érkezik.

Fotó: Mini

A villanyautosok.hu azt írja, hogy az elektromos Mini crossovert a jelenleg épülő zhangjiagangi üzemben gyártják majd, Sanghajtól körülbelül 140 kilométerre, de a kínai piac mellett Európában is elérhető lesz. A létesítmény a tervek szerint 2022-ben készül el, és kezdetben évi 160 000 járgány gurulhat majd le a gyártósorról. 

Neked ajánljuk
Megérkezett a BMW legújabb villanyautója A Duna vízhozamának 30-szorosával pusztít a Jangce Egyre gyakrabban lehetnek szélsőséges szárazságok Közép-Európában Már az idén elkezdhetik gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját A járvány elleni védekezés logikáját lehetne alkalmazni a klímapolitikában is?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam