2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bécs belvárosából kitiltják az autókat

Ősztől Bécs lehet az első olyan nagyváros német nyelvterületen, ahonnan a lehető legtöbb autót kitiltják. Az osztrák főváros ezzel egy újabb lépést tett a fenntartható közlekedés felé, és még közelebb jutott ahhoz, hogy klímavédelmi mintavárossá váljon.

Új közlekedési koncepciót fogadtak el a bécsi belváros forgalomcsillapításával kapcsolatban, amely még ősz előtt megvalósul. Eszerint

nagyrészt megszűnik az átmenő forgalom, és egy csendesebb, jobb levegőjű és összességében élhetőbb kerületet kapnak a bécsi polgárok.

Fotó: Shutterstock

A járműforgalmi tilalom alól mentesülnek többek között a belvárosi lakosok és a fogyatékossággal élők, valamint nem vonatkozik közösségi közlekedési járművekre, taxikra és azokra, akik akkor dolgoznak az első kerületben, amikor már nem lehet tömegközlekedni.

Neked ajánljuk
Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját Idehaza is rekordot döntöttek az elektromos autók Egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés Bécsben Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: tozsdeforum.hu
Vissza
Hírfolyam