2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A villanybuszok töltésében remekelhet a Siemens

A Siemens Németországban két fő töltőinfrastruktúra-projektet jelentett be villanybuszok számára. Ezekkel a tervekkel a márka is versenybe szállhat az elektromobilitás piacán. 

A Siemens az első projektet Lipcse városában valósítja meg, ahol telephelyi töltőállomásokat és út menti töltőállomásokat is telepít a Lipcsei Közlekedési Vállalat (LVB) 21 darabos VDL elektromos buszflottája számára.

Ezek a töltőállomások 21 100 kilowattos Sicharge UC 100 gyorstöltővel és 5450 kilowattos Sicharge UC 600 töltővel lesznek felszerelve.

A buszok a telephelyi töltőállomásokon főleg éjszaka vagy üzemszünetekben tudnak majd „tankolni” a 21 100 kilowattos Sicharge UC 100 töltőegységeken keresztül. A villamosokhoz hasonlóan a buszok áramszedőkkel lesznek felszerelve. 

Fotó: Shutterstock

Az autopro.hu az Insideevs beszámolója alapján azt írja, hogy a Siemens a második projektet Nürnbergben kezdi meg, mely során a Nürnbergi Közlekedési Vállalat töltőállomását (VAG) 20 150 kilowattos Sicharge UC 200 töltővel szereli fel. Minden egyes töltő legfeljebb két parkolóhelyet lesz képes tölteni, így összesen 20 töltő és 39 parkoló áll majd rendelkezésre.

Külön öröm, hogy zöldenergiát használnak majd a töltéshez, melyet részben a tetőn elhelyezett napelemekből nyernek.

Neked ajánljuk
Már lehet pályázni a Zöld Busz Programra Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen Zsugorodik az északi-tengeri disznódelfinek populációja Sam, a tűzoltó – Havazás (bábfilm) Tovább nőtt a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam