2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A villanybuszok töltésében remekelhet a Siemens

A Siemens Németországban két fő töltőinfrastruktúra-projektet jelentett be villanybuszok számára. Ezekkel a tervekkel a márka is versenybe szállhat az elektromobilitás piacán. 

A Siemens az első projektet Lipcse városában valósítja meg, ahol telephelyi töltőállomásokat és út menti töltőállomásokat is telepít a Lipcsei Közlekedési Vállalat (LVB) 21 darabos VDL elektromos buszflottája számára.

Ezek a töltőállomások 21 100 kilowattos Sicharge UC 100 gyorstöltővel és 5450 kilowattos Sicharge UC 600 töltővel lesznek felszerelve.

A buszok a telephelyi töltőállomásokon főleg éjszaka vagy üzemszünetekben tudnak majd „tankolni” a 21 100 kilowattos Sicharge UC 100 töltőegységeken keresztül. A villamosokhoz hasonlóan a buszok áramszedőkkel lesznek felszerelve. 

Fotó: Shutterstock

Az autopro.hu az Insideevs beszámolója alapján azt írja, hogy a Siemens a második projektet Nürnbergben kezdi meg, mely során a Nürnbergi Közlekedési Vállalat töltőállomását (VAG) 20 150 kilowattos Sicharge UC 200 töltővel szereli fel. Minden egyes töltő legfeljebb két parkolóhelyet lesz képes tölteni, így összesen 20 töltő és 39 parkoló áll majd rendelkezésre.

Külön öröm, hogy zöldenergiát használnak majd a töltéshez, melyet részben a tetőn elhelyezett napelemekből nyernek.

Neked ajánljuk
A budapestiek is tesztelhetik a Mercedes-Benz e-buszt Elektromos buszokkal zöldít a Volánbusz Az invertert biztosan senki sem szereti forrón A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam