2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villamos lendület: elektromos autóként tér vissza az Opel Mokka

Az Opel korábban hangsúlyozta, mennyire sikeres volt a Mokka nevű crossover, amely aztán kikopott a kínálatból. A PSA-házasságot követően most ismét lehetőség nyílt a kedvelt típusnév újjáélesztésére – a Mokka 2021-ben villanyautóként léphet (zöld) színre. 

Nem csupán jóval könnyebb, hanem kisebb is lett az új, 2021-ben debütáló Mokka: a crossover az elődmodellhez képest 12,5 centivel rövidebb, ám mindeközben a tengelytáv 2 mm-rel nőtt. Ennek eredménye, hogy az első-hátsó túlnyúlások rövidek lettek, illetve maga az utaskabin nem veszített tágasságából. A 4,15 méter hosszan elnyúló új Mokka így

a városi forgatagban könnyebben is manőverezhető, ami szintén nem utolsó szempont a javarészt betondzsungelekben használt crossover esetében.

Forrás: Opel/YouTube

A zéró emissziós hajtáslánc 136 lóerős, 260 Nm csúcsnyomatékú, ami meglehetősen jó dinamizmust eredményez, a végsebesség azonban mindössze 150 km/h-ban maximalizálódik.

Az elektromotor egy 50 kWh-s akkucsomagból táplálkozik, a WLTP mérési ciklusa szerint ezzel 322 kilométeres hatótávolságot tud. A 100 kW-os DC gyorstöltővel a telep mintegy 30 perc alatt képes 80 százalékra telítődni.

Neked ajánljuk
Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Napelemekkel és oktatással segítik a favelák lakóit Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői
Tovább a forrásra: autopult.hu
Vissza
Hírfolyam