2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megmozgatta a hazai villanyautó-piacot az állami támogatás

A tisztán elektromos meghajtású autókhoz igényelhető állami támogatási konstrukció jelentősen megmozgatta a magyar villanyautó-piacot – közölte a Magyar Lízingszövetség.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben felidézik, hogy

az összesen 5 milliárd forintos keretösszeg lényegében néhány óra alatt kimerült,

több mint 2 ezer tisztán elektromos autó és segédmotoros kerékpár megvásárlásához érkezett be kérelem.

Az autó- és jármű-finanszírozásban működő lízingvállalatokat képviselő Magyar Lízingszövetség úgy látja, hogy az elektromobilitás a következő időszakban is az egyik legfontosabb tényező lesz a járműpiacon. Ehhez azonban elengedhetetlen a hatékony állami támogatás.

Fotó: Shutterstock

A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) és a Magyar Lízingszövetség abban bízik, hogy a következő időszakban új, akár megemelt keretösszeg fogja segíteni a vásárlókat.

Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége elnöke a közlemény szerint elmondta: újra bebizonyosodott, hogy az olyan állami programok tudnak igazán sikeresek lenni, melyek feltételei a szakmai szervezetek bevonásával alakulnak ki, és minden résztvevő támogatását élvezik.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára kiemelte, hogy a lízingcégek maguk is mindent megtesznek, hogy az elektromos autókat minél kedvezőbb feltételekkel érjék el az ügyfelek.

Fotó: Shutterstock

A Magyar Lízingszövetség az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai alapján közölte, az uniós országokban a villanyautók részesedése az újonnan forgalomba helyezett személyautóknál az első negyedévben 6,8 százalékos volt, szemben az egy évvel korábbi 2,5 százalékkal. Magyarországon a hivatalos ACEA-adatok szerint az év első negyedében 1004 darab új, tisztán elektromos autó került forgalomba, ez 64 százalékos növekedésnek felel meg éves összevetésben.

Neked ajánljuk
A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó Nyáron kezdődik az elektromos Mégane közúti tesztelése Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam