2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy-Britanniában is egyre népszerűbbek a villanyautók

A szigetországban is egyre gyorsabb ütemben terjednek a villanyautók – a folyamatnak komoly piaci hatásai is lehetnek az évtized végére. A hosszabb távú célkitűzés szerint 2040-ben már tilos lenne benzines és dízeles autókat forgalmazni Nagy-Britanniában. 

Az úgynevezett ultraalacsony károsanyag-kibocsátású járművek (ULEV) közel 7 százalékát tették ki az újautó-regisztrációknak Nagy-Britanniában az idei év első negyedévében, ami komoly növekedést jelent, ha azt nézzük, hogy 2018 és 2019 azonos időszakában ez az arány még csupán 2 százalék volt – írja a Mining.com nyomán az origo.hu. 

Fotó: Shutterstock

Az ULEV kategóriába elsősorban az elektromos autók, a hibridek, valamint a hidrogén üzemanyagcellákkal működő járművek tartoznak, melyekből a brit közlekedési minisztérium június végén közzétett adatai szerint eddig 280 000 ezer darabot helyeztek üzembe Nagy-Britanniában.

A növekedés főleg az állami támogatásoknak köszönhető; tavaly ráadásul az elektromos autók már maguk mögé utasították a hibrideket. Nagy esély van arra, hogy a következő néhány évben még nagyobb lendülettel terjednek majd az elektromos járművek a szigetországban.

Fotó: Shutterstock

A hivatalos tervek szerint 2030-ra 50 és 70 százalék közé becsüli a brit kormány az elektromos járművek arányát az újautó-eladásokban.

Neked ajánljuk
Nem gurulhatnak be többé Párizsba az idős dízelek és az agg benzinesek Nem gurulhatnak be többé Párizsba az idős dízelek és az agg benzinesek Triplázódnak Nagy-Britannia erdői A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam