2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bemutatkozott a Hyundai első elektromos minibusza

Egyre nagyobb érdeklődés övezi az elektromos buszokat. A gyártók főleg a nagyobb járművekre összpontosítanak, ám a Hyundai úgy döntött, hogy a minibuszok piacán próbál szerencsét. Legújabb reménységüket, a County Electric elektromos minibuszt nemrég be is mutatták. 

A majdnem 8 méter hosszú County Electric nagy hatékonyságú és nagy teljesítményű, 128 kWh-s lítium-ion-polimer akkumulátorral van felszerelve, amely teljes töltés mellett 250 km hatótávolságot biztosít. A Hyundai Motor a buszt 15 és 33 üléses konfigurációkban kínálja.

Forrás: Hyundai

„A County Electric egy károsanyag-kibocsátástól mentes busz, amely számos biztonsági és kényelmi funkciót kínál a járművezetők és az utasok számára. Az elektromos járművek iránti kereslet növekedésével a haszongépjármű-piacon a Hyundai felgyorsítja az olyan járművek bevezetését, mint például a County Electric” –fogalmazott Yoon Lee, a Hyundai alelnöke.

A járművet először Koreában helyezik üzembe.

Mint kiderült, a Hyundai Motor a legújabb biztonsági technológiákkal szerelte fel a buszt az utasok fel- és leszállásakor jellemző balesetek elkerülése érdekében. A középső ajtó közelében elhelyezkedő különféle szenzorok, beleértve az ultrahangos érzékelőt, megakadályozzák az ajtó bezárását az utas fel- és leszállásakor. A County Electric egy virtuálismotor-hangszóróval és egy hátsó parkolási segédrendszerrel is rendelkezik, amely figyelmezteti a gyalogosokat. 

Neked ajánljuk
Ezernél több kilométert tett meg az új Toyota Mirai egy töltéssel Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt Műanyaghulladékból mennyei desszertek?! Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam