2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vonat nem vár: Ausztriában a vasút kiválthatja a repülőt

A járvány miatt csődközelbe jutott AUA osztrák légitársaságot az állam azzal a feltétellel mentette meg, hogy környezetvédelmi szempontból fontos változtatásokat hajt végre. Ennek részeként Bécsben minden olyan repülőjáratot meg kell szüntetni, amely kiváltható egy legfeljebb 3 órás vonatúttal.

A Der Standard nyomán a g7.hu azt írja, hogy a légitársaság növelni fogja az osztrák vasúttársaságtól vásárolt ülőhelyek mennyiségét a Bécs–Salzburg vonalon. Eddig is létezett ez a megoldás, amely szerint a légitársaság vonatjegyet értékesít tipikusan az átszálló utasainak, és ugyanazokat a feltételeket garantálja, mintha repülőjegy lenne, most azonban ennek jelentős kiterjesztéséről van szó.

Fotó: Shuttersock

Az új megállapodás szerint

reggel 5 óra és este 8.30 között minden órában lesz olyan Salzburg–Bécs vonatkapcsolat, amelyre az AUA helyeket köt le, és azokat értékesíti.

A salzburgi repülőtér tavalyi felújításakor egyébként szintén vonattal váltották ki a járatokat.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Villanybuszt tesztel a Volán Zöldülnek a hazai taxik A látványossá tett légszennyezés többeket bírhat cselekvésre Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam