2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanykamiont villantott a Renault

A Renault Trucks bemutatta a sorozatgyártásra kész elektromos kamionját, a 16 tonnás D.Z.E-t. Az első darabok már el is készültek a márka Blainville-sur-Orne melletti összeszerelő üzemében.

Az elektromos modellek gyártása érdekében több átalakítás is történt az üzemben. Egy 1800 négyzetméteres területen kizárólag az elektromos járművekkel kapcsolatos technikai feladatokkal foglalkoznak a szakemberek. 

Az itt gyártott e-kamionokból az egyik első darabot a fagyasztott élelmiszerek szállításával foglalkozó Delanchy Group használhatja majd.

Fotó: Renault

A Delanchy Group nagyjából tudta, mire számíthat majd a most megkapott D.Z.E Series e-kamiontól, hiszen 2017 óta egy 13 tonnás, elektromos Renault Trucks D prototípust használhattak a kiszállításaik intézéséhez. A prototípus Lyon városában intézte a cég napi kiszállításait, elhozva az elektromos meghajtás előnyeit, mint a gazdaságos üzemeltetés és a csendes üzem.

Az új kamion felhasználási helyszíne várhatóan Párizs vagy Lyon lesz, ahol a tervek szerint napi 110 km-es köröket kell teljesítenie, nem kevés szén-dioxidtól mentesítve a környéket, ahol elhalad majd. 

Érdekességek a villanykamionról

  • Akkupakk kapacitása: 300 kWh
  • DC villámtölthetőség: 150 kW
  • Elektromos motor teljesítménye: 248 LE
  • Nyomaték: 424 Nm
  • 299 km hatótáv

Ezzel az elektromos kamionnal tehát egy újabb típust pipálhat ki a Renault, hiszen már olyan modellek szerepelnek a francia márka neve mellett, mint a ZOE, vagy éppen a szintén áruszállító kategóriában játszó Kangoo Z.E.

Neked ajánljuk
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált Újabb négy ország helyreállítási tervét fogadta el az unió Környezettudatos fürdőruhával rukkolt elő a Sloggi A jövő egyik ígéretes anyaga a parafa
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam