2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Horvátországban 2 perc alatt fogyott el a villanyautó-vásárlásra járó támogatás

Horvátországban 2 perc kellett a magánszemélyek számára kiírt tisztán elektromos és hibrid járművek vásárlásához igényelhető állami támogatás keretének kimerüléséhez.

Magyarországon a villanyautókra kiírt támogatás keretösszege másfél nap alatt kimerült – erről itt számoltunk be.  Aki lemaradt, annak bizonyára gyorsnak tűnt a tempó, pedig – ahogy azt a horvát példa is mutatja – ezt sem lehetetlen felülmúlni.

Fotó: Shutterstock

Horvátország idén 5,8 millió euróval támogatja a környezetbarát járművek vásárlását. Az országban környezetbarát besorolás a tisztán elektromos autók mellett a konnektorról tölthető hibrideket, a hidrogénnel hajtott járműveket és az elektromos kerékpárokat foglalja magában.

Az 5,8 milliós keretösszeget megosztották a magánszemélyek és a cégek között. A pályázathoz tartozó online regisztrációs lehetőség hétfő reggel 9-kor nyílt meg, és

a magánszemélyek pályázatán 2 perc alatt 546 kérelmet regisztráltak, amelyből 470 tisztán elektromos járműre vonatkozik.

A vállalkozásokat is figyelembe véve összesen 853 pályázati kérelem érkezett.

Neked ajánljuk
Villanybuszt tesztel a Volán Zöldülnek a hazai taxik Osló jó úton halad a klímasemlegesség eléréséhez Későbbre halasztották a döntést az új, uniós klímacélról Mose ismét megmentette Velencét
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam