2021. december 9., Natália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozóan sikeres a Kona Electric

A Hyundai Kona tisztán elektromos változatából június 30-ig globálisan összesen 103 719 Kona Electric talált gazdára a villanyautó 2018 márciusi megjelenése óta. Csak a múlt hónapban 38 százalékkal több, mint tavaly júniusban. 

Az Egyesült Királyságba még idén több ezer darabot küld a Kona Electricből a Hyundai, mindössze néhány napra csökkentve ezzel az eddig több hónapos várakozási időt.

Tavaly kevesebb mint 50 ezer darab fogyott belőle, de idén könnyedén túllépheti a 60 ezret is az eladott autók száma.

Fotó: Hyundai

A villanyautosok.hu azt írja, hogy a Kona Electric ár-érték arányban az egyik legjobb villanyautó jelenleg a piacon, és hosszú utakra is nyugodtan el lehet vele indulni. Áprilisban a TopGear választotta a legjobb kis méretű családi autónak az elektromos kategóriában, utána pedig az amerikai News & World Report illette a legjobb villanyautó címmel szegmenstől függetlenül. Emellett számos más díjat söpört be 2019-ben és 2018-ban is.

Neked ajánljuk
Villanyautós forradalom zajlik a kis görög szigeteken Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett Műanyag élőhellyé változott a Csendes-óceánon úszó szemétsziget MarcARC Dufumiera: A termőföldtől a tányérig
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam