2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozóan sikeres a Kona Electric

A Hyundai Kona tisztán elektromos változatából június 30-ig globálisan összesen 103 719 Kona Electric talált gazdára a villanyautó 2018 márciusi megjelenése óta. Csak a múlt hónapban 38 százalékkal több, mint tavaly júniusban. 

Az Egyesült Királyságba még idén több ezer darabot küld a Kona Electricből a Hyundai, mindössze néhány napra csökkentve ezzel az eddig több hónapos várakozási időt.

Tavaly kevesebb mint 50 ezer darab fogyott belőle, de idén könnyedén túllépheti a 60 ezret is az eladott autók száma.

Fotó: Hyundai

A villanyautosok.hu azt írja, hogy a Kona Electric ár-érték arányban az egyik legjobb villanyautó jelenleg a piacon, és hosszú utakra is nyugodtan el lehet vele indulni. Áprilisban a TopGear választotta a legjobb kis méretű családi autónak az elektromos kategóriában, utána pedig az amerikai News & World Report illette a legjobb villanyautó címmel szegmenstől függetlenül. Emellett számos más díjat söpört be 2019-ben és 2018-ban is.

Neked ajánljuk
2020-ban eddig ezek a gyártók értékesítették a legtöbb villanyautót Videó: debütált a Renault Megane electric 2022 Jövőre érkezhet az első vezeték nélkül tölthető villanyautó Komoly veszélyt jelentenek az özönnövények az őshonos gyepes élőhelyekre Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam