2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Mercedes ígéretet tett arra, hogy felülmúlja a Teslát

A világ vezető autógyártói hatalmas erőbedobással küzdenek azért, hogy ledolgozzák többéves hátrányukat a Teslával szemben. Nincs ezzel másként a Mercedes sem: a német márka célja, hogy a 2021-ben piacra kerülő tisztán elektromos meghajtású EQS modellje számos területen felülmúlja a Tesla Model S-t.

Az új modell hatótávolsága a tervek szerint meghaladja majd a 700 kilométert a WLTP-menetciklus szerint. Ez jelentős különbség lenne, ugyanis a Tesla Model S Long Range változata 610 kilométer megtételére képes egyetlen feltöltéssel jelenleg.

„Az EQS etalon lesz” – jelentette ki Ola Kallenius a Daimler közgyűlésén.

A vállalat vezérigazgatója hozzátette, hogy ha luxusról, kényelemről és biztonságról van szó, akkor az EQS azonos ligában játszik majd, mint a Mercedes S-osztály.

A Mercedes jelenleg kapható legnagyobb hatótávolságú elektromos modellje az EQC, amely egyetlen töltéssel 471 kilométert tud megtenni, NEDC menetciklus szerint. A valóságot jóval pontosabban tükröző WLTP-menetciklus esetében ez az érték durván 400 kilométer környékén van.

Fotó: Mercedes

Persze nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a Tesla már javában készül a jelen állás szerint szeptemberben megtartásra kerülő „Battery Dayre”, melynek keretében Elon Musk olyan új fejlesztéseket is bemutathat, amelyeknek köszönhetően érdemben növekedhet a Teslák hatótávolsága.

Neked ajánljuk
Használni fogja a visszapillantó fölé szerelt kamerát a Tesla Ismét óriási siker a pályázat, a technikai feltételek javulhatnak A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam