2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Augusztus 21-én startol a 9. Zöldszalag Regatta

Immáron kilencedik alkalommal rendezik meg az elektromos hajók versenyét, melyre ezúttal nagyjából 50 hajót várnak a rendezők. Az augusztus 21-én startoló Zöldszalag Regattán induló hajók összteljesítménye az idén várhatóan megközelíti a 2000 lóerőnyi zölderőt is. 

A nagy lóerő ellenére az e-hajók nem száguldanak, csak csendben, méltósággal suhannak a versenyen, hiszen a környezetbarát meghajtásuk nem feltétlenül a sebességre, hanem a hosszú menetidő elérésére van optimalizálva.

A hajók jellemzően 7-9 km/h-ás sebességgel „kocogják le” a 10 fix pont érintésével és a keleti medence teljes egészének behajózásával teljesítendő túraversenyt.

Fotó: zoldszalagregatta.hu

„A verseny résztvevőinek folyamatos növekedése egyértelműen az elektromos hajózás hazai népszerűsödésével magyarázható” – kommentálta az indulók számának gyors emelkedését Viszkei András, az elektromos hajókat gyártó Aqwia Kft. alapítója és a verseny ötletgazdája, aki 2012-ben azzal a céllal hívta életre a regattát, hogy demonstrálják, milyen nagy hatótávolság jellemzi ezeket a hajókat.

Az előnevezés lehetősége a napokban nyílik meg a versenyzők előtt, és a verseny előtti napon, vagyis augusztus 20-án zárul.

  • A Zöldszalag Regattáról itt lehet bővebben tájékozódni. 
Neked ajánljuk
Megvan Alaszka idei legkövérebb mackója Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket Nem elég megvenni, használni is tudni kell az energiatakarékos gépeket A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Elkészült a szikes talajok világtérképe
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam