2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európában óriási népszerűségnek örvend az Audi e-tron

A koronavírus-járvány ellenére is jól alakultak az Audi e-tron értékesítései: az idei év első felében a gyártónak ugyanis sikerült 86,8 százalékkal növelnie az elektromos SUV eladásait az előző év azonos időszakához képest. Ez összeségében 17,641 eladott példányt jelent világszerte.

Az e-tronnak az európai piacon sikerült felülmúlnia a vetélytársait.

Norvégiában egyértelműen ez a járgány a legnépszerűbb, ráadásul nemcsak az elektromos járművek között, hanem általában véve is. 

Izlandon az eladott Audik 93 százaléka e-tron volt. Izraelben és Svédországban is a márka eladásainak jelentős részét az e-tron teszi ki.

Fotó: Audi

Az Audi e-tron két akkumulátorváltozatban kapható, és nem olyan rég a sportosabb  Audi e-tron Sportback is piacra került. Legközelebb az e-tron GT érkezik majd, azt követően pedig a Q4 e-tron mely már a Volkswagen MEB platformjára épül.

Manapság egyébként az SUV-k a fénykorukat élik, hiszen szinte minden gyártó kínálatában megtalálható legalább egy. 

Neked ajánljuk
A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját Villanyautóival hódítaná meg Kínát a Volkswagen Guinness-rekorder lett a világ leggyorsabb elektromos fagyisautója Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Decemberben piacra dobhatják a világ egyik legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam