2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó hír a villanyautóknak: új üzemet nyit az ABB

Az elektromos autók jövőjét illetően kiemelten fontos szerepük van a töltőhálózatoknak. Ezért is örömteli, hogy az ABB Olaszországban egy új, 16 000 négyzetméteres töltőgyár építkezésébe kezdett.

Az üzem az ABB teljes portfólióját gyártja majd az egyenáramú (DC) akkumulátorral rendelkező elektromos járművek számára, a háztartási rendszerektől kezdve a közterületen telepített nyilvános töltőoszlopokon keresztül a városi tömegközlekedéshez használatos berendezésekig, valamint elősegíti az ABB növekedését és innovációját az e-mobilitás területén.

Az új San Giovanni Valdornóban épülő gyárban a tervek szerint 2021 végén kezdik meg a termelést.

„A mai nap jelentős mérföldkő az e-mobilitási üzletágunk számára. Az ABB-nél több mint egy évtizede dolgozunk az ágazat fejlesztésén, és ez a korszerű új létesítmény jelentős mértékben fog hozzájárulni a nullakibocsátású elektromobilitás felé történő globális elmozduláshoz” – közölte Giampiero Frisio, az ABB Smart Power divíziójának vezetője.

Az ABB új, Olaszországban, San Giovanni Valdranóban épülő üzemének látványterve Fotó: ABB

A károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez a létesítmény tetején elhelyezett napelemes rendszerrel, valamint az optimalizált fűtési és hűtési rendszer alkalmazásával a gyáregység saját maga is hozzájárul majd, melyet kiegészít az alkalmazottak, logisztikai és értékesítő, valamint szolgáltató csoportok számára bevezetésre kerülő elektromos járműpark is.

Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok Elektromos autók, belföldi akkumulátorgyártás – Nem csak a klímacélok motiválják Joe Bident Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam