2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bemutatkozott az Izera, a lengyelek első villanyautója

Az elektromos autók gyártása nem csupán a nagy autómárkák privilégiuma, hiszen egyre több, akár startup jellegű vállalat kezdi bontogatni a szárnyait. Nemrég a lengyel ElectroMobility Poland mutatta be villanyos reménységét, az Izerát. 

Az Izera tulajdonképpen egy olyan, autógyártási céllal létrejött projekt, amelynek fő célja a lengyel gyártású elektromos autók felfuttatása. 

Lengyelország az egyik legnagyobb területű ország Európában, és nincsen saját gyártású autójuk, így igazán üdvözlendő az a tény, hogy ezt az elektromos meghajtással kívánják először kompenzálni. Persze, autóiparuk van, ez az ország második legtöbbet termelő gazdasági ága, ennek köszönhetően pedig okkal feltételezhető, hogy tudás és tapasztalat lesz az Izera gyártásához, melyet egy hegységről neveztek el.

A márka rögtön két prototípust is bemutatott: egy ferde hátú és egy SUV-kivitelű járművet:

Forrás: AutoGen.plYouTube

„Az Izera egy lengyel autó valóra váltásának álma: egy modern koncepció, amely megfelel a mai világ kihívásainak, melyben élünk. Kompromisszumok nélkül kész a legjobbakkal versenyezni. A márka fejlesztésekor a természet világa és a modern technológiák inspiráltak minket”

– vallja a gyártó. Az ElectroMobility Poland elmondása szerint járműveik 2023-tól kerülhetnek gyártásba. A járgányról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a tervezett hatótávja 400 km, a 0–100 km/h gyorsulása 8 másodperc lesz. 

Neked ajánljuk
Hogyan teljesítettek a világ autóiparai az elektromos autók piacán? Porsche: 2030-ra az új autók több mint 80 százaléka elektromos lesz Búcsút intenek a szénnek a lengyelek? Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam