2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanykutakat telepít az Amazon Németországban

Az Amazon Németországban is jó úton halad a tisztább szállítási módra váltással. Az esseni elosztóközpontjukban például naponta több mint 150 villanyjármű üzemel – a vállalat most a flotta üzemeltetéséhez Essenben 340 db elektromosautó-töltő kiépítését tervezi. 

Németország több régiójában is folyamatban van az elektromos átállás, a bochumi elosztóközpont két szállítópartnere már 40 elektromos járművet üzemeltet.

Egy januári Amazon-bejelentés szerint

a Munich-Daglfing elosztóközpontban 60 töltőpontot építettek ki, amely ma már a 340-es esseni villanykút-beruházás mellett eltörpül.

Fotó: Daimler

Bajorországban 40 db StreetScooter és 10 db  Mercedes eVito kisteherautóból áll a flotta.

A cég egyébként korábban is fontosnak tartotta a kiszállítást végző flottái elektromosítását, például 100 000 db kiszállító autót rendeltek a Riviantól, bár ezekről még nem tudjuk, hogy csak az Egyesült Államokban kerülnek majd az utakra, vagy más kontinensre is jut belőlük.

Neked ajánljuk
Ingyen használható villanykutakat telepített az Aldi és az E.ON November 1-ig még kedvezményesen kínál e-autótöltési lehetőséget a Mol Île de Rhinau – Őserdő a Rajna mentén (természetfilm) Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam