2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanykutakat telepít az Amazon Németországban

Az Amazon Németországban is jó úton halad a tisztább szállítási módra váltással. Az esseni elosztóközpontjukban például naponta több mint 150 villanyjármű üzemel – a vállalat most a flotta üzemeltetéséhez Essenben 340 db elektromosautó-töltő kiépítését tervezi. 

Németország több régiójában is folyamatban van az elektromos átállás, a bochumi elosztóközpont két szállítópartnere már 40 elektromos járművet üzemeltet.

Egy januári Amazon-bejelentés szerint

a Munich-Daglfing elosztóközpontban 60 töltőpontot építettek ki, amely ma már a 340-es esseni villanykút-beruházás mellett eltörpül.

Fotó: Daimler

Bajorországban 40 db StreetScooter és 10 db  Mercedes eVito kisteherautóból áll a flotta.

A cég egyébként korábban is fontosnak tartotta a kiszállítást végző flottái elektromosítását, például 100 000 db kiszállító autót rendeltek a Riviantól, bár ezekről még nem tudjuk, hogy csak az Egyesült Államokban kerülnek majd az utakra, vagy más kontinensre is jut belőlük.

Neked ajánljuk
Három élelmiszeripari óriáscéget hoztak kapcsolatba az Amazonas irtásával 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti A klímával kapcsolatos tudatosság a fiatalok párválasztására is hatással van Újabb illegális szemétszállítmányra bukkantak a román vámosok
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam