2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább nőtt hazánkban az elektromos autók száma

Az új, hagyományos személyautók eladása 21 százalékkal esett vissza Magyarországon júliusban az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor a tisztán elektromos járművek száma nőtt – derült ki a DataHouse Kft. adataiból. 

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a DataHouse Kft. adatai alapján közölte az MTI-vel, hogy a január–júliusi időszakban 67 725 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, amely éves összevetésben 25 százalékos csökkenés.

Az MGE emlékeztet arra, hogy áprilisban és májusban a koronavírus-járvány következtében bevezetett válságintézkedések és a gyárbezárások miatt 50 százalék feletti volt a visszaesés.

Fotó: Shutterstock

A forgalomba helyezett, tisztán elektromos autók száma júliusban 6 százalékkal 181-re nőtt az előző év azonos időszakához képest, az év első hét hónapjában pedig 22 százalékos növekedést regisztráltak éves összevetésben,

így a számuk 1183-ra emelkedett. Az elektromos autókra biztosított állami támogatás egy nap alatt elfogyott, ennek folytatása az MGE szerint tovább lendíthetne a piacon.

Neked ajánljuk
Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam