2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rangos díjat nyert a pitypangból készült kerékpár-gumiabroncs

A Continental Urban pitypangból készült Taraxagum kerékpár-gumiabroncsa megnyerte a rangos Red Dot Design-díjat és nemrég a Focus E-Bike magazin által átadott E-Bike Design & Innovation-díjat is bezsebelte a „Fenntartható és Zöld” kategóriában. 

Amíg a Red Dot-díjat az abroncs futófelületének kialakításáért ítélték oda – amely a növény sejtjének alakját jeleníti meg –, a Focus E-Bike a pitypangból kinyert gumi fenntarthatóságát díjazta. „Nagyon örülünk ennek a két díjnak” – mondta Thomas Falke, a Continental kétkerekű járművekre gyártott gumiabroncsaival foglalkozó üzleti egység vezetője. „Jól tükrözik az „Urban Taraxagum” kerékpárabroncsunk kimondottan nagy sikerét és fenntarthatóságát. A Korbachban gyártott termékünk aktívan járul hozzá a környezetbarát mobilitáshoz és ezáltal a még magasabb szintű fenntarthatósághoz.”

Fotó: Continental Urban

„A pitypanggumiból készült abroncsaink fontos részét képezik a kiterjedt fenntarthatósági tevékenységeinknek, és annak a nagyratörő célkitűzésünknek, hogy termékeinket, termelési folyamatainkat, valamint kutatásainkat és fejlesztéseinket még fenntarthatóbbá tegyük” – tette hozzá Claus Petschick, a Continental gumiabroncs üzletágának fenntarthatósági igazgatója.

A pitypangból készült gumiabroncs még márciusban érdemelte ki az IF Taipei Cycle d&I aranydíját, tavaly pedig az Accell Group e-bike gyártó vállalattól kapott fenntarthatósági díjat.

A Continental egyébként már legyártotta az első tesztabroncsokat autók és kamionok számára, de az Urban Taraxagum kerékpárgumi az első olyan sorozatgyártott abroncs, melyet pitypangból származó természetes kaucsukból készítenek. 

Neked ajánljuk
Együtt lépnek az óriáscégek Mi a mókusok sikerének kulcsa? Hogyan alakítsuk ki a kertünket, hogy az állatvilág is örömét lelje benne? Különleges hidrogéngyárral rukkoltak elő a kutatók Folyamatosan számolják fel az illegális hulladéklerakókat és szemétkupacokat a nemzeti park igazgatóságok
Tovább a forrásra: gyartastrend.hu
Vissza
Hírfolyam