2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már az idén elkezdhetik gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját

A világ legolcsóbb autójaként harangozták be a Zetta EV tisztán elektromos járgányt, melynek gyártását 2020 végére ígéri az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium.

A Zetta EV sorozatgyártását a Russian Engineering and Manufacturing Company fogja végezni, 15 000 darabos éves kapacitással. Ennek kétharmada a tervek szerint exportra készülne, de azt egyelőre nem tudni, hogy mely piacokra szánják a járművet az oroszok.

A már több éve fejlesztés alatt álló apró villanyautó Oroszország legelső szériagyártott, tisztán elektromos modellje lesz.

Forrás: Zetta/YouTube

A miniautó legvonzóbb tulajdonsága az ára, amely várhatóan 5200 euró körül alakul majd, tehát még a szuperolcsó kínai elektromos autók mellett is van esélye a vásárlók pénztárcáját leginkább kímélő villanyautóvá válni. A kis tömeg, valamint a kerékagymotorok általi hajtás okozta kisebb veszteség miatt még a mindössze 10 kWh-s aksiból is ki lehet hozni 200 kilométeres hatótávot a gyártó szerint. 

Neked ajánljuk
Hogyan teljesítettek a világ autóiparai az elektromos autók piacán? Porsche: 2030-ra az új autók több mint 80 százaléka elektromos lesz Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam