2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Panasonicnak köszönhetően nőhet a Teslák hatótávja

A „2170-es” lítiumionos celláknál sikerült egy újabb előrelépés, amelyet a Tesla Model 3-ba és Model Y-ba gyárt a Panasonic. Ennek köszönhetően növelni tudják az akkumulátorcsomagok összkapacitását, ráadásul arra is lehetőség van, hogy Muskék lejjebb dolgozzák az árakat. 

A teslasok.hu arról számolt be, hogy az új fejlesztést elvileg már idén szeptemberben átvezetik a Gigafactory gyártósorára, amivel újabb 5 százalékot nőhet a két Tesla-modell hatótávolsága.

A becslések alapján a Model 3 legmagasabb szintű felszereltsége 544, míg a Model Y 533 kilométeres hatótávot érhet el. 

Fotó: Shutterstock

A Tesla ezzel ismét növeli az előnyét a villanyautós hatótávversenyben, a Panasonic pedig közelebb kerülhet a kobaltmentes akkumulátorokkal kapcsolatos céljához. A japán székhelyű elektronikai gyártó cég szeretné elsőként bemutatni a kobaltmentes villanyautókba szánt akkumulátorcellát, és bár laboratóriumi tesztkörülmények között sikerült már működő prototípussal előállniuk, a tömeggyártásra érett változatokkal egyelőre várnunk kell. 

Neked ajánljuk
Megérkezett a Tesla Magyarországra Használni fogja a visszapillantó fölé szerelt kamerát a Tesla A kétirányú töltés első nagyszabású kutatása városi körülmények között Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: teslasok.hu
Vissza
Hírfolyam