2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Leleplezték az első elektromos Skodát

A tervek szerint hivatalosan szeptember 1-jén tartják az Enyaq iV villanyautó premierjét, ám ízelítőként már most megmutatták az autó külsejéről készült vázlatokat.

Az elektromos Skoda, amelyet a szabvány MEB-platformra építenek, testesebb autó a VW ID.3-nál, ám valószínűleg sokkal több közös pontja lesz a még be nem mutatott ID.4-essel.

Forrás: Skoda

A vázlatokkal együtt néhány adatot is közzétett a gyártó: a karosszéria formatényezője 0,27 lesz, ami a komplikált, szögletes orrkiképzéshez képest nem is tűnik soknak. Emellett az is kiderült, hogy 585 literes csomagteret alakítanak ki, és a lábtereket is kivételesen nagyvonalúnak nevezik.

Forrás: Skoda

Fény derült arra is, hogy a típusból

hátsó- és összkerékhajtású változat is készül; a csúcsmodellbe 125 kWh-s akkumulátort építenek, amellyel a hatótáv kereken 500 km lesz.

Az árra egyelőre nem tettek utalást, ám a totalcar.hu szerint ha az ID.3 alapváltozata is 30 ezer euró körül lesz, ezt a Skodát sokkal inkább az 50-60 ezer eurós sávba várhatjuk. 

Neked ajánljuk
Videó: debütált a Renault Megane electric 2022 Bentley: irány a villanyosítás! Guinness-rekorder lett a világ leggyorsabb elektromos fagyisautója 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam