2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2500 szemétszállító legyártását kezdi meg a Nikola

A Nikola 2500 darabos megrendelést kapott egy amerikai cégtől szemétszállító teherautók gyártására. Az elektromos jármű elnevezése Nikola Refuse lesz, és a Nikola Tre teherautó alapjaira épül majd. A tervek szerint jövőre indulhat el a kivitelezés Németországban. 

A Nikola Tre egyaránt készülhet akkumulátoros elektromos (BEV) és hidrogén tüzelőanyag-cellás (FCEV) hajtásrendszerrel. A szemétszállító teherautó hatótávolsága akár 240 km is lehet, az akkumulátor kapacitása maximum 720 kWh.  

Az akár 1000 lóerő teljesítményre képes teherautó egy töltéssel 1200 szemétgyűjtő edény kiürítésére lehet alkalmas.

Fotó: Nikola

A megrendelő a Republic Services, az Egyesült Államok egyik legnagyobb hulladékgyűjtéssel foglalkozó vállalata. A tervek szerint 2022 elején kezdhetik meg a jármű közúti tesztjeit, és 2023-ban szállíthatják az autókat. 

Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam