2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Okosabb lesz a Tesla szoftvere

Powerwall finomhangolással, új futómű-beállítási opciókkal és nyitott ajtókra figyelmeztető mobilos értesítéssel érkezik a Tesla legújabb szoftverfrissítése. A tulajdonosok hamarosan tesztelhetik a praktikus újításokat. 

A Powerwall áramszünetkor válik majd hasznukra azoknak, akik éppen ekkor töltik otthon a Teslájukat. A rendszer ugyanis a frissítés után figyelni fogja az otthoni áramszükségletet, és eszerint állítja majd be a Tesla töltési teljesítményét egy esetleges áramszünet esetén. Ha tehát elmegy az áram, a Teslánk tovább tölt az otthoni akkumulátorokról, viszont csak akkora teljesítménnyel, hogy azok kielégítő módon ki tudják szolgálni az otthoni energiafelhasználást.

Fotó: Shutterstock

A felfüggesztés beállításaihoz érkező újdonságoknak is sokan hasznát veszik majd. A Raven Model S és Model X tulajdonosok számára ugyanis frissül a hasmagasságot vagy menetmagasságot kezelő menü, amelyen belül megjelenik egy „Keep” (Megtart) és egy „Always Auto-Raise at this location” opció. Ezek jelentőssége, hogy az új szoftverrel a magasabbra állított futómű rövid időn belül automatikusan visszaáll az alapértelmezett beállításra. Ezt akadályozza meg a „Keep” gomb, amellyel egészen addig marad a megemelt hasmagasság, míg el nem érjük azt a sebességet, amelynél a Tesla automatikusan „lapítani” nem kezd a stabilitás érdekében.

Az „Always Auto-Raise at this location” megnyomásával a Tesla megtanulja, hogy az adott helyen mindig meg kell emelnie a menetmagasságát a beállított szintre.

Az új funkciók közé tartozik az is, hogy a Teslák a frissítés után jelezni fogják a mobilos alkalmazáson keresztül, ha nyitva maradt egy ajtó vagy lehúzva maradt egy ablak. 

Neked ajánljuk
Budapestre is megérkezett a Tesla Model Y Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína
Tovább a forrásra: teslasok.hu
Vissza
Hírfolyam