2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldbuszos mintaprojekt indul nyolc magyar városban

Zöldbuszos mintaprojekt indul nyolc magyar városban, az elektromos buszok beszerzéséhez, forgalomba állításához városonként 800 millió forint támogatást biztosít az állam – közölte Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy először Debrecenben indul a projekt, a város legalább 12 elektromos busz beszerzését vállalta.

A Zöld Busz Program 2020–21-es forrásaira októberben írnak ki 4,2 milliárd forint keretösszegű pályázatot. A programban tíz évre átlagosan 20 százalékos támogatást ad az állam, de annak indulásakor ennél nagyobb intenzitású támogatást is vállal.

Kaderják Péter kiemelte:

a program céljai között szerepel, hogy a magyar részarány elérje a 60 százalékot a buszgyártásban.

A magyar kormány határozata alapján 2022-től a 25 ezer lakosúnál nagyobb városokban már csak emissziómentes autóbuszokat lehet üzembe helyezni, ezek beszerzését a kormány anyagilag is támogatja Fotó: MTI/Varga György

Az államtitkár az elektromos autók vásárlására adott támogatásával kapcsolatban elmondta, hogy tart a beadott pályázatok elbírálása. Mint kiderült, több mint 1700 pályázat érkezett, amelyből eddig több mint 1500 volt sikeres.

Neked ajánljuk
Szeptember 1-től díjmentesen villanybuszozhatnak a debreceniek Az amerikaiak zömét kevésbé érdekli a közlekedés károsanyag-kibocsátása A vizek mellett is megkezdődött a takarítás Óvatosan a bambuszpoharakkal! 2000 nehéz helyzetbe került gyermek kapott segítséget
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam