2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautóként születtek újjá a Rolls-Royce oldtimerei

Két újabb klasszikus született újjá elektromos meghajtással a Lunaz garázsában: az 1961-es Rolls-Royce Phantom V és az 1956-os Silver Cloud. A járgányokból mindössze harminc darab kerül piacra. 

A Phantom V egy 120 kWh-s akkucsomagot kapott, míg a Silver Cloudba egy kisebb, 80 kWh-s pakk fért be, a hatótávolság pedig közel 400-480 kilométer. 

A kivitelezők az autókat csak ott módosították, ahol az elektromos hajtáslánc ezt szükségessé tette, ugyanakkor a teljes szoftver- és hardverrendszer új.

Fotó: Lunaz Design

Ez magában foglalja sok más mellett a hátul ülő utasok számára beillesztett képernyőket, az audiorendszert, a műholdas navigációt, az infotainmentrendszert, valamint a wifikapcsolatot is.

A Silver Cloud induló ára adók nélkül 350 000 angol font (136,3 millió forint), a Phantomért pedig 500 000 fontot (195 millió forintot) kér a Lunaz.

Neked ajánljuk
Villanyautóként térhet vissza a Le Mans-i legenda A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját Villanyautóival hódítaná meg Kínát a Volkswagen Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam