2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Életeket menthetnek a villanyautók

Az amerikai Északnyugati Egyetem által vezetett kutatás szerint az USA útjain lévő, belső égésű autók negyedének elektromos hajtásúakra cserélése évente nagyjából 17 milliárd dollár megtakarítást eredményezne a klímaváltozásból és a légszennyezésből eredő károk elkerülésének köszönhetően. 

A járművek 75 százalékának elektromos modellekkel való helyettesítésével, valamint a megújuló energiaforrások arányának növelésével az energiatermelésben, az éves megtakarítások összege már elérhetné a 70 milliárd dollárt.

A tanulmány egyik szerzője, a klímakutató Daniel Peter szerint

az amerikai járműpark elektrifikálásával évi több százezer idő előtti halálozás lenne elkerülhető,

miközben a szén-dioxid-kibocsátást több százmillió tonnával csökkenthetnék.

Fotó: Shutterstock

A kutatásban a 2014-es járműállományt és annak károsanyag-kibocsátását, az akkumulátorok töltéséhez pedig a 2014-es energiamixet vették alapul. Ezekkel az értékekkel, és azzal számolva, hogy az autótulajdonosok 25 százaléka elektromos típusra váltana, évente 250 millió tonnányi szén-dioxid-emisszió lenne megspórolható – áll a Green Car Congress által összefoglalt kutatásban.

Neked ajánljuk
A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam