2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikaiak zömét kevésbé érdekli a közlekedés károsanyag-kibocsátása

Az Ansys 16 037 embert kérdezett meg több régióban (USA, Nagy-Britannia, Japán, Kína, német ajkú országok, Franciaország, Svédország és India) az elektrifikációval kapcsolatban. A kutatás eredményei szerint az amerikaiak döntő többsége nincs oda a zöldebb közlekedésért. 

Utazásai során

az amerikaiak mindössze 39 százaléka foglalkozik azzal, hogy mennyire környezetszennyező az általuk választott utazási mód. Ugyanez az arány globálisan 66 százalék, Kínában 85 százalék.

Fotó: Shutterstock

A megkérdezett amerikaiak egyharmadának van elektromos autója, vagy tervez vásárolni egyet öt éven belül, viszont 39 százalékuk csak akkor venne elektromos járművet, ha a dízelek nem lennének többé elérhetők.

A válaszadó amerikaiak többsége emellett állami támogatáshoz vagy adókedvezményekhez kötné az elektromos autók vásárlását, rajtuk kívül csak a brit és a japán válaszadóknál volt ez a többségi álláspont, máshol az ökológiai lábnyom csökkentése fontosabb volt a válaszokban, mint az anyagiak.

Kiderült az is, hogy a Z generáció 55 százaléka, a 2000 környékén születettek (millenials) 59 százaléka venne állami támogatás nélkül is elektromos autót, ugyanez az arány az X generációnál (1990 előtt születettek) 36 százalék, a bommerek (1950-es, 1960-as évek szülöttjei) körében pedig csak 26 százalék.

Neked ajánljuk
A Volkswagen villanyautói vezették az európai eladási listákat 2030-ra a teljes line-upját elektrifikálja a Fiat Megérkezett az elektromos mobilitási üzletágba a Foxconn Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam