2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautó? Pikachu, téged választalak!

A Pokémon az egyik legkedveltebb mese volt a kilencvenes években; a szuperképességekkel felruházott kedvencről, Pikatchuról azonban még gyerekfejjel se gondoltuk volna, hogy egy szép napon villanyautóvá változik. A Nintendo és a Toyota összefogásának köszönhetően az elképzelhetetlen most valósággá válhat.

Pokémon esetében nem újdonság a különböző márkákkal való partnerség. Pikachu már jelen volt a 2014-es FIFA-világbajnokságon, a Pokémon GO pedig 2018-ban együttműködött a UNICEF-fel is. 

A Nintendo Ltd., a Creatures Inc. és a Game Freak (mely kifejezetten Pokémon játékokat készít) három új Pi!car! (japánul:ピッカー) autóra nyújtott be védjegyet Japánban – olvasható a JapaneseNintendo oldalán.

Fotó: JapaneseNintendo

A hír szerint a jármű nem bocsát ki füstöt, tehát valamilyen környezetbarát, valószínűleg elektromos autó lesz. 

A védjegybejelentések egyike sem utal arra, hogy a Pi!car! videojátékokban megjelenne, így a projekt valószínűleg addig tart, míg létrejön a Pikachu autó. Sajnos, mivel a védjegy egy kiszivárgásnak köszönhetően derült ki, így nem lehet tudni, hogy mikor valósul meg.

Érdekes lesz látni, hogy a Pokémon alkotói és a Toyota mérnökei milyen új autót terveznek az utcára.

Illusztráció Fotó: leet.hu
Neked ajánljuk
Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Aki Stockholmban jár, elviheti az új Toyota Mirai-t egy körre Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: leet.hu
Vissza
Hírfolyam