2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Debütált a Citroën ë-Jumper

Újabb elektromos meghajtású járművel bővül a Citroën kínálata: az ë-Jumpert a hatodik elektromosított modellként vezeti fel palettájára a francia márka, és ez lesz egyben a harmadik zérókibocsátású kisteherautója.

A PSA-csoporton belül közös cél az LCV- (Light Commercial Vehicle) szegmens teljes elektromosítása, így 2021-től  a Berlingóból is kikerülhet a belső égésű motor. 

A Citroën szerint az ë-Jumper a hagyományos meghajtású testvérének valamennyi képességét megörökölte, majd az elektromos hajtáslánc előnyeivel ötvözte azokat.

Fotó: Citroën 

A villanyos változat is négyféle kialakításban rendelhető, összesen négy hossz, három tengelytáv és három magasság kombinációjában, hogy

az autó minden olyan feladat elvégzésére alkalmas legyen, amit eddig a felhasználók a hagyományos Jumperrel elvégezhettek.

A raktér mérete sem csökkent: a leghosszabb és legmagasabb változatban 17 köbméter rakományt lehet szállítani, a hasznos teher pedig az alvázas kabin kialakításában a legnagyobb, 1890 kilogramm.

Az ë-Jumper két akkumérettel választható: a 37 kWh-s aksival körülbelül 200 kilométer lesz a hatótáv, 70 kWh-s akkuval pedig 340 kilométer körül alakul az egy töltéssel autózható távolság. 

Forrás: Citroën/Youtube
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam