2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyetlen töltéssel akár 500 kilométert is elmehetnek a DAF villanykamionjai

A DAF két éve mutatta be elektromos teherautóját, amelyet azóta Hollandiában és Németországban is tesztelnek valós forgalmi körülmények között. A gyártónak azóta sikerült növelnie az elektromos teherautóinak a hatótávját is.

Az elektromos DAF CF típusú teherautók jelenleg kétféle változatban érhetők el. Az egyik egy 4×2-es hajtásképlettel rendelkező nyerges vontató, amely 37 tonna legnagyobb össztömegre van hitelesítve. A másik egy 6×2-es hajtásképletű, 28 tonnás teherautó, amelyet kormányzott emelőtengellyel is elláttak. Ezek az elektromos monstrumok általános áruterítésre, áruházi beszállításra, szemétgyűjtésre és egyéb kommunális feladatok elvégzésére is alkalmasak.

A DAF idei nagy dobása, hogy új generációs akkumulátorokkal látja el ezeket a járműveket, amelyeket a holland VDL fejlesztett ki.

A CF Electricbe ezentúl 350 kWh teljesítményű lítiumion akkumulátorok kerülnek, amelyekkel

az elektromos DAF-ok hatótávolsága dupla akkora, vagyis legalább 200 kilométer lehet.

Fotó: DAF

Az új akkumulátorok ráadásul 700 kilogrammal könnyebbek, ennek köszönhetően pedig ennyivel nagyobb rakománysúlyt képesek elcipelni a CF Electric teherautók.

A fejlett akkumulátormenedzsmentnek köszönhetően az energiatároló egységek hőmérséklete az időjárástól függetlenül mindig stabilan 25-40 Celsius-között marad, ami állandó és tartós teljesítményt tesz lehetővé. Töltése 250 kW-os töltő használatával 75 percig tart. Ily módon pedig akár napi 400-500 kilométer is megtehető ezekkel a járművekkel a DAF számításai szerint.

A megnövelt hatótávú CF Electric értékesítése szeptemberben indul.   

Forrás: REC Anything/Youtube
Neked ajánljuk
Romániában szelektív hulladékkal is lehet utazni Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában A „veszélyben lévő” világörökségi helyszínek közé kerülhet az ausztrál Nagy-korallzátony A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő Mesélj a Nagykörútról, tervezd meg a Nagykörutat!
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam