2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb villanyautókkal bővülhet a Kia kínálata

A Kia is ráfeküdt a zéró emissziós járművek gyártására – a márka még januárban indította a Plan S nevű projektjét, amelynek keretében a cég elektromos portfólióján dolgoznak.

A  Hyundai 2019-ben bejelentette a „Strategy 2025” nevezetű elektromos projektjét. Ezt követte a Kia hasonló bejelentése, amikor is bemutatták a Plan S-t, amely a következőket tartalmazza:

  • 2025-ig 11 villanyautóval bővítik a kínálatukat, és az elektromos autózás piacának 6,6 százalékát szeretnék uralni;
  • 2025-re az összes eladott járművük 25 százaléka környezetbarát lesz;
  • 2026-ra az évente eladott elektromos autók száma 500 000, a környezetbarát autóké 1 millió lesz;
  • elektromos töltési infrastruktúra kiépítése.

A megígért 11 elektromos autó közül az első a következő év elejére várható, és az „Imagine by Kia” projekt kereteiben valósítják meg.

Fotó: Kia

Erről az autóról eddig még keveset tudunk, az eddig megjelent vázlatok alapján egy nagyobb méretű SUV-ra számíthatunk.

A legújabb információk már csak 7 új elektromos autóról számolnak be, valószínűleg azért, mert a cég ideszámolja a már megjelent elektromos autóikat, mint például az e-Niro-t és az e-Soul-t.

A projekt keretein belül a márka egy töltési infrastruktúra kiépítésén is dolgozik. A Kia Dél-Koreában már 1500 töltőállomást telepített, leginkább cégek és autókereskedések közelében. Emellett 2400 európai, és 500 dél-amerikai töltőpont kiépítését ígérik, illetve az Amerikai Egyesült Államokban, valamint Kínában is terveznek hasonló töltési lehetőségeket.

Az biztos, hogy a Kia egy nagyszabású projektbe kezdett: számos új modellre számíthatunk az elkövetkező években.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja 140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam