2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kitalálja, hogy melyik modell vezeti a Porsche eladási listáját?

A Porsche mindig is hangsúlyozta, hogy a tisztán elektromos Taycan is méltó tagja a kínálatnak, ám arra talán még a stuttgarti márka vezetősége sem számított, hogy kevesebb mint egy évnyi forgalmazás után az első villanyautójuk válik a legkelendőbb modellé.

A JATO Dynamics adatai szerint ez a meglepő helyzet állt elő az Európai Unióban augusztusban, amikor 1183 eladott darabbal a Taycan került az értékesítési lista élére, megelőzve az ikonikus 911-et, valamint a Panamerát is, mely ugyanazon e-szegmens autója, mint a villanyos Taycan.

Forrás: Car Industry Analysis/Twitter

A villanyautosok.hu cikkében kitér arra is, hogy ha elnézőbbek vagyunk a Cayenne SUV-val, és nem számoljuk külön a nyújtott tetős és a kupétetős változatok eladásait, akkor 1325 eladott példánnyal ez a modell volt augusztusban a Porsche bestsellere.

Persze, így is elképesztő, hogy egy 150 ezer eurós villanyautó végigverte saját gyártójának belső égésű motoros kínálatát, ráadásul úgy, hogy még a termelés sem pörgött fel az eredetileg tervezett éves 20 000 darabra. Hamarosan ráadásul újabb Taycan-variánsok érkeznek a piacra, valamint a Macan is kap tisztán elektromos változatot.

Neked ajánljuk
140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Bíróság mondta ki, hogy az Indonéz elnök nem tett eleget a levegőminőség javításáért
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam