2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni

Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója bejelentette, hogy egy rendeletet is aláírt arról, hogy 2035-re az államban csak tisztán elektromos személyautókat lehessen majd forgalmazni. A benzines, dízel és hibrid kocsikat nem tiltják ki az utakról, de azokat még használtan sem lehet majd értékesíteni. 

A kormányzó bátor lépésnek nevezte a döntést, hangsúlyozva, hogy ez a legtöbb, amit Kalifornia megtehet a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az államban egyébként 2040-től szinte csak elektromos teherautók közlekedhetnek majd.

A kormányzói rendelet nem tiltja be a jelenleg forgalomban lévő hagyományos autókat, ám megtiltja az eladásukat, illetve vásárlásukat. 

A döntés azért is különös jelentőséggel bír, mert Kalifornia az Egyesült Államok leggazdagabb állama, ráadásul az ország autóeladásainak 11 százaléka a nyugati államban történik.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Bajorország kormányfője is betiltaná a fosszilis autókat A hibrid autókat is betiltja Kalifornia Tőzsdei árucikké válik a víz Kék bolygó címmel indít podcastot Áder János Aggasztó mértékben olvadnak a svájci gleccserek
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam