2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni

Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója bejelentette, hogy egy rendeletet is aláírt arról, hogy 2035-re az államban csak tisztán elektromos személyautókat lehessen majd forgalmazni. A benzines, dízel és hibrid kocsikat nem tiltják ki az utakról, de azokat még használtan sem lehet majd értékesíteni. 

A kormányzó bátor lépésnek nevezte a döntést, hangsúlyozva, hogy ez a legtöbb, amit Kalifornia megtehet a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az államban egyébként 2040-től szinte csak elektromos teherautók közlekedhetnek majd.

A kormányzói rendelet nem tiltja be a jelenleg forgalomban lévő hagyományos autókat, ám megtiltja az eladásukat, illetve vásárlásukat. 

A döntés azért is különös jelentőséggel bír, mert Kalifornia az Egyesült Államok leggazdagabb állama, ráadásul az ország autóeladásainak 11 százaléka a nyugati államban történik.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó Romániában szelektív hulladékkal is lehet utazni Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam