2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az elektromobilitásra a Volkswagen sem sajnálja a pénzt

Ma már alig találunk olyan autógyártót, amelyik ne foglalkozott volna már komolyabban az elektromobilitással. A töltőpontok száma, s velük együtt a villanyautók iránti kereslet is folyamatosan nő. Ezért sem meglepő, hogy a Volkswagen csaknem több milliárd eurós beruházást tervez az elektromos autók piacán.

A wolfsburgi székhelyű autógyártó három közös vállalkozásával – a SAIC Volkswagen, a FAW-Volkswagen és a JAC Volkswagen vállalatokkal – együtt 2020 és 2024 között végzi a beruházást.

A Volkswagen egyébként

már elindított egy 33 milliárd eurós befektetést az elektromos autók globális fejlesztésére.

Mint kiderült, a Volkswagen 2025-ig 15 különböző, új energiával működő modellt gyártatna Kínában – kínai portfóliójának 35 százalékát tennék ki a teljes mértékben elektromos járművek.

Fotó: Volkswagen

A Volkswagen májusban jelentette be, hogy 2 milliárd eurót fordít elektromosautó-gyártásának bővítésére, 75 százalékra emelve tulajdonosi részét az elektromos autók gyártására specializált JAC Volkswagenben.

Kína a világ legnagyobb piacának számít mind az elektromos járművek, mind pedig a személyi autók kereskedelme szempontjából. A kínai kormányzat pedig azt a célt tűzte ki, hogy 2025-re az autóeladások negyedét az elektromos járművek tegyék ki. 

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone ID.Life – A VW elektromosból is megalkotta a népautót? Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam