2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrófákra készül a Nissan villanyautója

Gyorsreagálású vészhelyzeti járművel rukkolt elő a Nissan. A különleges villanyautó a tisztán elektromos meghajtás felhasználásának lehetőségeit szemlélteti a katasztrófavédelemben. 

Az elmúlt hónapokban is egymást követték a természeti csapások, melyek során általában akár több napig is áram nélkül maradtak a katasztrófa sújtotta területek. Ilyen esetekben ráadásul a legelső órák kritikusak az emberi életek szempontjából.

A helyszínre kiérkező villanyautók akkumulátorában ott van az életmentő műszerek működtetéséhez szükséges energia

– egy Nissan LEAF esetében akár 62 kWh is –, amely sokkal tisztább, csendesebb, és hatékonyabb megoldást jelent a dízeles áramfejlesztőknél.

Fotó: Nissan 

A RE-LEAF koncepcióra felszerelt két külső vízálló, plusz egy belső töltőcsatlakozón keresztül 110 és 230 V közötti feszültséget igénylő készülékek nyerhetnek elektromosságot a lítiumion aksiból (V2X), de a kétirányú töltési képességgel az autó a hálózatba is fel tudja tölteni az energiáját (V2G).

„Az elektromos járművek az egyik olyan technológiát képviselik, amely képes javítani az energiaszektor rugalmasságán. Azzal, hogy több ezer elérhető villanyautó van készenlétben, akár vészhelyzeti járműként, akár csak Vehicle-to-Grid technológiával a hálózatra csatlakoztatva, egyedülálló lehetőség nyílik virtuális erőművek létrehozására az energiaellátás biztosításához” – fogalmazott  Helen Perry, a Nissan elektromos autóinak és infrastruktúrájának európai igazgatója.

Forrás: NissanUK/YouTube

A RE-LEAF működő prototípus, ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, hogy a Nissannak milyen tervei vannak a villanyautóval. 

Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam