2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét rekordot döntött a Tesla

Egyre sikeresebb a Tesla: a villanyautóból soha nem fogyott annyi, mint az elmúlt három hónapban. A számok normál körülmények között is rendkívül jónak számítanának, de a 43 százalékos éves növekedés a pandémia idején különösen figyelemreméltó. 

A Tesla eladási ciklusaiban tradicionálisan az év harmadik és negyedik negyedéve a legerősebb, így az előző rekord is, mintegy 112 ezer átadott autó, a tavalyi év utolsó 3 hónapjához köthető. Most ezt jelentősen, mintegy harmincezerrel szárnyalta túl az amerikai gyártó.

Az elmúlt negyedév során 15 200 Model S/X és 124 100 Model 3/Y talált gazdára. A 139 300 leszállított autó 43 százalékkal több, mint tavaly ugyanekkor.

Fotó: Shutterstock

Mint kiderült, 16 992 Model S/X és 128 044 Model 3/Y készült a harmadik negyedévben. Az év végére tervezett 500 ezres eladási szám eléréséhez még 181 ezer autót kell leszállítaniuk a negyedik negyedévben.

Neked ajánljuk
Kiderült, hogy mennyibe kerül a legjobb villanyautó Megnyitott Európa legnagyobb töltőparkja Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten A parlagon hagyott földek is segíthetnék a klíma ügyét
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam