2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Melyik európai országban van a legtöbb villanyautó?

Európában is igen nagy sikerük van a villanyautóknak – kontinensünkön már 14 olyan ország van, ahol az elektromos meghajtású járművek piaci részesedése 3 százalék felett jár. Mutatjuk a listavezetőket.

Norvégia és Izland messze vezet, mindketten 30 százalék feletti aránnyal. Előbbi egyértelműen veri a mezőnyt, és ez évek óta így van, hiszen már 2012-ben megütötték a 3 százalék feletti elektromosautó-arányt. Ma az országban eladott

minden második új autóból egy teljesen elektromos működésű.

Forrás: cleantechnica.com

Izland meglepő módon a második helyezést érte el, náluk minden harmadik eladott új autóból csaknem egy teljesen elektromos.

A további öt ország, amelyek 5–9 százalékos piaci részesedéssel rendelkeznek, hasonlóan jómódú, gazdag országok – Hollandia, Svédország, Franciaország, Portugália és Svájc.

Portugália tavaly 3 százalék fölé küzdötte magát. A 2020. július végén készült listát Luxemburg és Írország zárja.

Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok Elektromos autók, belföldi akkumulátorgyártás – Nem csak a klímacélok motiválják Joe Bident Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Nem várt problémát okoztak a tasmán ördögök Ausztráliában Hogyan vigyázzunk a balatoni nyaralás közben a biciklinkre?
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam