2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos kaminont fogtak munkára Győrben

Elektromos kamiont állított szolgálatba az Audinak szállítást végző győri logisztikai vállalkozás, az Innovatív-cégcsoport. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter európai és globális összevetésben is egyedülállónak nevezte a fejlesztést, hiszen sehol máshol nem állítottak ipari hasznosítási szolgálatba 40 tonna össztömegű, teljesen elektromos kamiont.

Az Innovatív-cégcsoport tíz kamionnal szállít az Audi járműgyárai között Győrött. Az első kamiont már kiváltották elektromos kamionnal, és

várhatóan 2022-re már mind a tíz jármű elektromos lesz.

„Egy elektromos kamion egy évben a saját össztömegével megegyező károsanyagkibocsátás-csökkentést jelent a hagyományossal összevetve, és ez a győri környezetvédelmi tervek végrehajtását is segíteni fogja” – emelte ki Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ezzel Magyarország újabb lépést tett a klímaváltozás elleni harcban.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Lipovics Tamás, az Innovatív Raktárlogisztika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy közepes vállalkozásként csak akkor tudnak versenyképesek maradni, ha innovatív megoldásokat alkalmaznak. Ezért ruháztak be egy elektromos kamionra, amelyet a járműgyár kiszolgálására használnak a nap 24 órájában.

Neked ajánljuk
2040-től betilthatják a dízel kamionok értékesítését Európában Tudta? 36 000 darab napelem termeli a tiszta energiát a győri Audi-gyáron Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem Különleges városi cirkáló a Renault-tól
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam