2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napenergiát „tankolnak” a BKV villanybuszai

Napelemtetős autóbusz-tárolókat adtak át a BKV Zrt. Kelenföldi Divíziójának területén. A megújuló energiát hasznosító rendszer összteljesítménye 200 kW, a két busztároló tetejére telepített 648 darab, egyenként 310 W-os napelempanel évente várhatóan 220 000 kWh-nyi elektromos áram termelésére lesz képes.

A megújuló forrásból szerzett tiszta elektromosság a kelenföldi busztárolóban „elszállásolt” 20 villanybuszt táplálja.

Az utazóközönség számára biztosított, környezetbarát technológiával működő járművek ezáltal nemcsak a budapesti lakosság levegőjét kímélik meg az egészségre káros anyagoktól, hanem az általuk felhasznált energia termelésével járó emisszió is töredékére redukálható.

Fotó: BKV

Karácsony Gergely főpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a zöldgazdaságra épülő beruházások nemcsak a klímaváltozás elleni küzdelemben fontosak, hanem a költséghatékonyság szempontjából is, és a BKV fenntartható működésében fontos szerepe lehet a hasonló projekteknek. Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy „ez a fejlesztés is bizonyítja, hogy a saját környezetünkben, életünkben is tudunk tenni a klímavédelemért”.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a társaság törekszik a megújuló energiaforrások előtérbe helyezésére, valamint az élhetőbb környezet megteremtésére a fővárosban. Az, hogy éppen a legrégebben működő autóbusz-telephelyen valósult meg a fejlesztés, azt igazolja, hogy egy nagy múlttal rendelkező vállalat is képes válaszolni a jövő kihívásaira – tette hozzá.

Neked ajánljuk
Egy modern klasszikus: elektromos Ikarus busz Budapesten A klímaváltozás gyorsíthatja fel a vonatközlekedés fejlődését Szeptember közepétől fizetnek, akik széthagyják a Mol Bubikat Fiatalok innovatív ötleteit várja a Red Bull Nem a csomagkiszállító robotok fogják fenntarthatóbbá tenni az internetes kereskedelmet
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam